De zon produceert de meeste van haar energie in het infrarode segment van het spectrum.

Onze atmosfeer heeft een ‘venster’ dat infrarode stralen van 7-14 micron toelaat om het aardoppervlak veilig te bereiken. Wanneer ze opwarmt, zendt de aarde infrarode stralen uit tussen 7 en 14 micron waarbij de piek op 10 micron ligt.

In zijn samenvatting over het actiemechanisme van infraroodapparaten afgestemd op het menselijk lichaam, zegt Dr. Tsu-Tsair Oliver Chi dat deze stralen zorgvuldig geabsorbeerd door de weefsels die een versterking van hun vermogen nodig hebben. De inwendige productie van infrarode energie die normaal gezien voorkomt in onze weefsels, wordt geassocieerd met verschillende genezende
reacties en kan een maximale versterking nodig hebben om ervoor te zorgen dat een weefsel dat herstelt zo goed mogelijk geneest. Nadat het niveau van het weefsel maximaal verhoogd is, passeren de resterende stralen zonder schade aan te richten. Dat fenomeen wordt ‘resonante absorptie’ genoemd.

De zon is de voornaamste bron van de stralingsenergie die we elke dag voelen. Bent u ooit buiten geweest op een halfbewolkte lentedag van ongeveer 15° en vond u het fijn toen de zon plots achter een wolk verdween?

Hoewel de temperatuur van de lucht geen tijd had om te dalen, voelde u het wat afkoelen omdat de wolk de warmtegevende infrarode stralen niet doorliet. De infrarode warmte in dit gezondheidssysteem lijkt op de warmte van de zon of de warmte die onze lichamen produceren wanneer ze stoffen verbranden om ons warm te houden.

 

 

 

     

 

Design by Amco Group - WebDevelopment by WebContact | © Arak Wellness | Meer info over Arak Wellness | Health Mate Infrarood Sauna's