Onze lichamen stralen via de huid infrarode energie uit tussen 3 en 50 micron, waarbij de piek op 9,4 micron ligt. Onze handpalmen zenden infrarode energie tussen 8 en 14 micron uit.

 

Genezen met behulp van de handpalmen, een 3.000 jaar oude traditie in China, is gebaseerd op de genezende eigenschappen van die natuurlijke infrarode stralen. De Yogi in India gebruiken deze geneeswijze ook en raden ze vooral aan om vermoeidheid van de ogen te verminderen. Het gebruik van de sauna werd populair door de Finnen. In hun oude religie werd de sauna gebruikt in een ceremonie voor mentale, spirituele en fysieke zuivering. Die religie namen de Finnen mee toen ze tussen 5.000 en 3.000 v.C. migreerden vanuit het noordwesten van het huidige Tibet naar hun huidige woonplaats, Finland. Na 5 jaar bij Fuji Medicals R. & D. Department, kreeg Dr. Tadashi Ishikawa in 1965 het patent op de zirkonium keramische infraroodverwarmers die gebruikt werden in deze thermische systemen.

 

De thermische systemen gebaseerd op deze verwarmers werden eerst uitsluitend gebruikt door artsen in Japan, tot in 1979 wanneer ze ook publiek gebruikt werden. De verwarmers in deze infrarode thermische systemen zenden ongeveer een derde van hun stralen in de middelste infrarode groep, van 2 tot 5,6 micron, voor superdiepe penetratie. De andere twee derden worden uitgezonden in de lange groep, van 5,6 tot 25 micron, waarbij dat deel van de stralen gelijkmatig verspreid wordt rond het keerpunt van 9,4 micron, de piek van de menselijke productie. Die verdeling maximaliseert de hogere penetratie van de golven in de middelste groep en combineert hen met de lange golven die een aanvulling van de resonante absorptie van gezonde weefselproductie vormen. De Japanese onderzoekers beschouwen de groep van 2 tot 25 micron als de meest therapeutische.

 

 

     

 

Design by Amco Group - WebDevelopment by WebContact | © Arak Wellness | Meer info over Arak Wellness | Health Mate Infrarood Sauna's