De Health Mate infrarode energie die gebruikt wordt in deze thermische systemen kan tot 2 à 3 keer het zweetvolume van een heteluchtsauna opwekken terwijl ze werkzaam is bij een duidelijk koelere luchttemperatuur van 45° tot 55°C in vergelijking met 80° tot 110°C bij heteluchtsauna’s.

 

De lagere temperatuur is veiliger voor patiënten die een cardiovasculair risico lopen dat nadelig beïnvloed kan worden door de hogere temperaturen in de oudere heteluchtsauna’s. Duitse onderzoekers vermelden gunstige effecten van infrarode blootstelling voor het hele lichaam gedurende een uur bij twee groepen van hypertensiepatiënten die ze bestudeerden in 1989. Ze zagen ook dat er gedurende 24 uur een verhoging was van de perifere doorbloeding en een verlaging bij patiënten met een hoge bloeddruk.

Het is ook aangenamer om lucht in te ademen die 10° tot 50°C koeler is als je in de sauna zit.

 

De Health Mate infrarode thermische systemen zijn gebruiksvriendelijker en daarom blijven mensen ze gebruiken en dat op regelmatige basis. Het is immers makkelijker om koelere lucht in te ademen terwijl u een warmte voelt die u zelf kunt regelen. Mensen voelen zich achteraf ook veel gezonder.

 

Als infrarode penetratie het enige gewenste effect is of wanneer u koelte wilt voelen en niet wilt zweten zoals bij een opwarming voor een inspanning met alle kleren aan, kunnen deze thermische systemen zelfs gebruikt worden terwijl de deur volledig openstaat. Deze aanpak kan gebruikt worden bij de opwarming, voor het stretchen, voor de inspanning, voor het lopen of voor blootstelling aan koud weer.

 

 

 

     

 

Design by Amco Group - WebDevelopment by WebContact | © Arak Wellness | Meer info over Arak Wellness | Health Mate Infrarood Sauna's