Metalen pinnen, bouten, kunstgewrichten of andere chirurgische implantaten reflecteren infrarode stralen en kunnen dus niet verwarmd worden door dit systeem. Raadpleeg wel de chirurg voordat u een infrarood thermisch systeem gebruikt. U moet meteen stoppen met het gebruik van een infrarood thermisch systeem als u pijn voelt rond de implantaten. Siliconen absorberen wel infrarode energie. Implantaten of prothesen uit siliconen die een neus of oor vervangen, kunnen worden opgewarmd door de infrarode stralen. Aangezien siliconen pas bij meer dan 200°C smelten, zou het gebruik van een infrarood thermisch systeem geen negatieve invloed mogen hebben. Het is toch raadzaam om dat even te controleren met uw chirurg en mogelijk met een vertegenwoordiger van de fabrikant van het product.

 

Het verwarmen van de onderrug bij vrouwen tijdens de menstruatieperiode kan hun menstruatievloed tijdelijk verhogen. Eens een vrouw zich ervan bewust is dat dit kan voorkomen, kan ze ervoor kiezen dit effect te ondergaan zonder dat ze zich zorgen hoeft te maken of kan ze eenvoudigweg het gebruik van een infrarood thermisch systeem vermijden tijdens de bewuste periode. Patiënten die aan hemofilie lijden en mensen die vatbaar zijn voor bloedingen moeten het gebruik van infrarood of elke soort verwarming die vasodilatatie zou kunnen opwekken, vermijden, omdat het de neiging om te bloeden versterkt.

 

Het is ook evident dat wanneer een aandoening verergert door het gebruik van een infrarood thermisch systeem, dat gebruik moet worden stopgezet. Mensen ervaren normaal gezien geen pijn tijdens het gebruik van deze infrarode thermische systemen tenzij er contra-indicaties zijn. Als u tot die groep behoort, is het aan te raden om geen gebruik te maken van stralingswarmte in die periode. Probeer NIET om zelf een ziekte te behandelen met dit infrarood thermisch systeem zonder rechtstreeks toezicht van een arts.

 

 

     

 

Design by Amco Group - WebDevelopment by WebContact | © Arak Wellness | Meer info over Arak Wellness | Health Mate Infrarood Sauna's