Waarom is het Health Mate infrarood thermisch systeem uniek?

 

Het idee is nu verfijnd met het Health Mate Infrarood Thermisch Systeem dat sinds 1979 verkocht wordt in de VS. Incoloy M-type stralingselementen die infrarode stralen produceren op 7,08 micron, ontwikkeld door NASA en exclusief voor Health Mate geproduceerd door Emerson. Deze hebben een vol keramische kern onder druk samengeperst waardoor ze een onbeperkte levensduur hebben. Het gebruikt infrarode stralingsenergie om rechtstreeks door te dringen in het vetweefsel van het lichaam en bereikt via het bloed een diepte van meer dan 3,5 cm. De energie-output is afgesteld om zo dicht mogelijk bij de eigen stralingsenergie van het lichaam aan te leunen zodat onze lichamen bijna 93% van de infrarode golven die onze huid bereiken, absorberen.

 

Een conventionele sauna heeft enkel onrechtstreekse warmtemiddelen nodig: eerst op convectie (luchtstroom), dan conductie (rechtstreeks contact van hete lucht met de huid) om een genezend effect op ons te hebben. In een infrarood thermisch systeem verwarmt minder dan 20% van de infrarode energie de lucht, waardoor 80% beschikbaar blijft om rechtstreeks omgezet te worden in warmte binnenin onze lichamen. Een op infrarode straling gebaseerd systeem kan de gebruiker dus veel dieper en veel efficiënter verwarmen dan een conventionele sauna. De energie-output wordt immers vooral gebruikt om energie rechtstreeks om te zetten in warmte in onze lichamen en niet om overmatig hete lucht te creëren die de huid dan enkel oppervlakkig verwarmt. Dat cruciale verschil verklaart veel ongekende voordelen van een infrarood thermisch systeem (Sauna Infrarood Cabine Health Mate), die niet haalbaar zijn voor een conventionele sauna.

 

 

 

     

Design by Amco Group - WebDevelopment by WebContact | © Arak Wellness | Meer info over Arak Wellness | Health Mate Infrarood Sauna's